Søg
Close this search box.

En samtidsroman med ironi og bid i

bogfryd-frank_vender_hjem_2

Kristian Bang Foss

Frank vender hjem

379 sider

Brændpunkt

2019

4/5

Det umage par Frank og Thea forelsker sig i hinanden. Frank kommer fra et arbejderklassehjem i Hvidovre hvor hans far, som også er kendt som Rock Tage, har været ude for en arbejdsulykke og nu tjener penge ved at spille guitar på strøget. Frank er mønsterbryderen i sin familie, da han som den første i familien læser  litteraturvidenskab på universitetet. Thea derimod  er opvokset i et velhavende hjem, hvor penge og prestige er en selvfølge.

 

Moderen Ingelise er af gammelrig familie og vært på sit eget haveprogram på tv. Det går godt med Frank og Thea indtil de skal træffe deres respektive familier. Så dukker klasseforskellen op og Frank føler sig set ned på og dårligt tilpas hos Theas familie. Han er smerteligt bevidst at han kommer fra et helt andet samfundslag. Thea bliver gravid og alle er lykkelige i en periode og der er ikke så mange konflikter.

 

Men så tager handlingen en kæmpe absurd drejning. Frank tager på tur en måned inden Theas termin i sin nyindkøbte kano og driver til havs for til sidst at strande på en øde ø i adskillige uger. Resten af historien vil jeg ikke ud med, den må du selv læse. Selv om jeg nok afslører lidt i det næste afsnit.

Min vurdering

Jeg forstår virkeligt Franks vrede og bliver selv så sur og frustreret på hans vegne over folks reaktioner, da han vender hjem fra kanoturen. Folk synes, at nu har han endelig afsløret sit ægte jeg, som en person der ikke er til at stole på.

 

Det er virkeligt  tragikomik på højeste plan, jeg grinte og krummede tæer gennem hele romanen.  Frank er pinlig, men samtidig forstod jeg ham til fulde.  Alle har brug for at blive anerkendt og respekteret af andre mennesker, og det er hvad Frank hungrer efter.

 

Jeg vil anbefale bogen til folk der kan lide at læse en god samtidsroman med bid og ironi i.

Anne