Søg
Close this search box.

Krimi med britisk lune og humor

bogfryd-de_udstodte

Elly Griffiths

De udstødte

Gad
350 sider
2020

4/5

Dette er sjette del af den charmerende serie om hovedpersonen Ruth Galloway: antiheltinde, arkæolog og knogle specialist. Jeg har læst de andre i serien og elsker dem virkeligt.

 

Ruth hviler totalt i sig selv og gør intet ud af sit udseende  hun bor i Saltmarsken i Norfolk sammen med sin kat Flint og sin datter Kate. 

 

Ruth hjælper politiet når de har brug for hendes store viden inden for bl.a. tids fæstning af knogler. I denne del af serien har Ruth fundet skelettet af en kvinde, som for 150 år siden blev kaldt moder Krog. Hun tog sig af børn, der ikke havde andre eller som i en kortere periode ikke kunne bo hos deres forældre. hun bliver beskyldt for barnemord og hængt for det i 1867.

 

Det er et spændende fund Ruth gør, så spændende at en tv-station fatter interesse for det og vil lave en tv-udsendelse om Moder Krog med optagelser af Ruth, som den dygtige arkæolog.Parallelt med denne handling bliver flere små piger bortført i lokalsamfundet, så politiet arbejder i fulde omdrejninger på at finde pigerne.

Min vurdering

Som altid er det en fryd at følge Ruth og de mennesker der omgiver hende. Der er nogle smukke og sanselige naturbeskrivelser af den barske natur i Norfolk og masser af britisk lune og humor.


Læs bøgerne hvis du elsker krimiserien om Vera (Ann Cleeve) som også er filmatiseret og er ganske vidunderlig.

Anne