Søg
Close this search box.

Sprudlende og labyrintisk krimi

bogfryd_devenstrehaandendesforening

Håkan Nesser

De Venstrehåndedes Forening

Modtryk
461 sider
2018

5/5

Det er 15 år siden vi hørte fra Van Veeteren og 6 år fra Barbarotti, her mødes de for første gang, Van Veeteren nærmer sig de 75, men en gammel sag han var med til at opklare med sin kollega Munster bliver genoptaget, da liget af den mand de udpegede som gerningsmand til en mordbrand og som alle troede var flygtet, findes efter 21 år.

 

I 1961 Stifter Marter og Rejmus en forening, de var begge både outsidere i skolen og venstrehåndede.

 

Den kommer til at hedde de venstrehåndede forening og den får hurtigt flere medlemmer. I 1968 bortføres en pige, som senere findes død, der er måske en forbindelse til Foreningen.

 

30 år senere i 1991 mødes foreningens medlemmer igen  til et slags jubilæum på en lille pensionat, inden aftenen er omme er alle døde i en mordbrand.

 

Fremme i 2012 mødes så Nessers 2 romanhelte og de genoptager forskningen. For hvad er det der forbinder en mordbrand i 1991, fundet af et lig i 2012 med de venstrehåndedes Forening.

 

Der er altså 3 spor i romanen, så den er temmelig labyrintisk.

Min vurdering

Det  jeg elsker ved Nesser, er at han forstår elegant at samle trådene, selvom det er et meget indviklet plot.

 

Han er i sit es, sprudlende, intelligent og veloplagt i sproget og altid med mange kloge betragtninger og citater – her nævnes  bl.a. Kant og Luther.

 

En stor fornøjelse at læse. Det en af de bedste romaner, jeg har læst af af ham – og jeg har læst alt.

Anbefales til alle der kan lide en god krimi, som rummer meget mere end selve opklaringen af et mord. og som godt kan lide eftertænksomme og filosofiske betragtninger af livet.

 

Jeg er stor fan af Nesser.

Anne