Søg
Close this search box.

En krimi fra Oxford

IMG_20201218_134249 (1)

Cara Hunter

Skjult

419 sider

Gads Forlag

2020

4/5

Anmeldereksemplar

Anden del af serien om kriminalinspektør Adam Fawley og hans team, som opklarer forbrydelser i den britiske by Oxford.

Første del hedder Familiens synder og den var meget velskrevet, så jeg havde meget store forventninger til 2. del og de blev bestemt indfriet.

Denne gang befinder vi os i et af Oxfords eftertragtede velhaverkvarterer. En familie har lige købt  et smukt victoriansk dobbelthus på 4 etager.

Kælderen skal renoveres og bagved en af væggene dukker et kvindeansigt op, og kvinden er i live!!

 

Det viser sig at i nabohusets kælder, har en ung kvinde og en lille dreng på 2 år været indespærret i en rum tid, da de bliver fundet er de næsten døde af sult og tørst. I huset bor en gammel og meget senil mand, som påstår at han ingen kendskab har til de 2 indespærrede. Det viser sig dog at han meget overraskende er faderen til den lille dreng.

 

Adam Fawley bliver sat på sagen og måske er der en sammenhæng med en 2 år gammel sag hvor en kvinde forsvandt sporløst fra den ene dag til den anden, kvinden boede i nabolaget..Fawley tror han nærmer sig en opklaring, men grusomme og hårrejsende nyheder omkring den lille dreng dukker op til overfladen.

 

Det er ikke en krimi hvor du lærer hovedpersonerne godt at kende, vi får kun overfladisk kendskab til personen  Adam Fawley. Det indblik går ud på at han har været gennem en stor sorg for et par år siden, hvor han mistede sin egen søn.

Min vurdering

Men “skjult” har nogle andre kvaliteter, som gør at den fremstår meget autentisk og virkelighedstro:

Krimien krydres hele tiden med referater af afhøringer, mailkorrespondancer og uddrag af avisartikler om sagen.

 

Og så er den meget spændende og slutningen overrasker i den grad. Det er en velskrevet og hurtig læst krimi, jeg var meget opslugt.

 

Kom an med nr. 3

Anne